Desi de multe ori pare ca jocurile video provoaca o schisma intre parinti si copii, de fapt, jocurile video pot sa aduca familia impreuna si sa creeze legaturi speciale intre parinti si copii.

Secretul este sa creezi ca parinte un mediu sigur si antrenant pentru fiecare membru al familiei si sa te asiguri ca fiecare se poate bucura de divertismentul potrivit varstei sale.

Control parental

Cat timp pe zi petrece copilul tau jucandu-se?

De aceea, dezvoltatorii si platformele din industria jocurilor video au venit in intampinarea nevoii parintilor si au dezvoltat asa numitele instrumente de control parental.

Toți producătorii importanți de console și jocuri video recomandă utilizatorilor să ia o pauză de la jocuri la fiecare 45-60 de minute. Așa că încearcă să introduci pauze în timpul sesiunilor de joacă ale copilului tău, ținând cont de faptul că durata unui joc poate varia foarte mult de la joc la joc.

În general, încercați să stabiliți reguli clare pentru copilul dumneavoastră în prealabil. Acordarea împreună a limitelor de utilizare zilnice sau săptămânale, legându-le cu desfășurarea activităților esențiale, cum ar fi studiul sau sportul, va funcționa mai bine decât orice control parental prin software!

Spune-ne pe ce dispozitiv se joaca copilul tau si iti vom spune ce instrumente ai la indemana (si cum le poti folosi) ca parinte pentru a te asigura ca nu se joaca exagerat de mult timp (chiar si cand nu esti langa el) si ca nu iti foloseste cardul bancar pentru a cumpara jocuri si opțiuni nesfarsite in jocurile sale preferate.

Cati bani are voie sa cheltuie copilul tau pe jocuri video?