Desi de multe ori pare ca jocurile video provoaca o schisma intre parinti si copii, de fapt, jocurile video pot sa aduca familia impreuna si sa creeze legaturi speciale intre parinti si copii.

Secretul este sa creezi ca parinte un mediu sigur si antrenant pentru fiecare membru al familiei si sa te asiguri ca fiecare se poate bucura de divertismentul potrivit varstei sale.

Control parental

Cat timp pe zi petrece copilul tau jucandu-se?

De aceea, dezvoltatorii si platformele din industria jocurilor video au venit in intampinarea nevoii parintilor si au dezvoltat asa numitele instrumente de control parental.
Pentru a te folosi cat mai bine de acestea, discuta de la inceput cu copilul tau ce are voie sa cumpere dar si cat timp pe zi sau pe saptamana are voie sa se joace, ajungeti la un acord comun si abia apoi implementeaza aceste instrumente pe dispozitivul pe care se joaca copilul tau pentru ca regulile stabilite sa fie respectate.

Spune-ne pe ce dispozitiv se joaca copilul tau si iti vom spune ce instrumente ai la indemana (si cum le poti folosi) ca parinte pentru a te asigura ca nu se joaca exagerat de mult timp (chiar si cand nu esti langa el) si ca nu iti foloseste cardul bancar pentru a cumpara jocuri si opțiuni nesfarsite in jocurile sale preferate.

Cati bani are voie sa cheltuie copilul tau pe jocuri video?