Laptop / PC

Pentru a cumpara si descarca jocuri pe laptop/PC, copilul tau cel mai probabil foloseste o librarie de jocuri precum Steam.

Jocuri exista insa si in browser, nu trebuiesc descarcate ci doar accesate pe diferite pagini URL de internet.

Cuprins

STEAM

 

Steam este o platforma globala de distributie digitala de jocuri. Priveste-o ca pe un magazin online de jocuri video. Iti creezi un portofel virtual pe Steam (legat la un card bancar) si poti cumpara jocuri accesibile pe platforma. Pe Steam sunt cele mai cunoscute si populare jocuri din lume (pentru PC)  dar si zeci de mii de jocuri independente de care nu multa lume a auzit. 

Pentru a te asigura ca pe Steam o sa gaseasca doar jocuri potrivite varstei lui si ca poti urmari cat timp se joaca si ce, foloseste STEAM FAMILY VIEW.

Pentru a activa Family View: 

  • Log-in in contul de Steam pe care copilul tau il foloseste (sau creeaza un cont nou daca nu are unul deja).
  • Apasa pe Steam Menu, menu bar-ul de sus al paginii.
  • Deschide optiunea SETARI (Settings).
  • Mergi la tab-ul “Family” pe partea stanga a imaginii care se deschide.
  • Apasa  pe“Family View” si vei fi directionat catre Family View wizard.
  • In Family View Wizard o sa poti sa selectezi si sa alegi continutul pe care il vrei accesibil in Family View (controlat de un cod PIN).
  • Selecteaza si confirma noul PIN pe care doar tu il poti controla.
  • Mai multe informatii gasesti direct pe site-ul STEAM. 

HINT: Steam iti poate oferi si sugestii de jocuri numai bune de incercat impreuna cu copiii tai. De exemplu, trei jocuri care sunt perfecte pentru familia ta si sunt create chiar la noi in Romania sunt Raiders of The Lost Island, Bossgard si Second Hand: Frankie’s Revenge. Sustine dezvoltatorii romani si petrece cateva ore frumoase alaturi de familie jucand un joc cooperativ 100% romanesc. 

Jocuri In Browser

Avand in vedere multitudinea de site-uri care exista ca si platforme de jocuri pe internet (PC), ca sa poti sa iti protejezi copilul si sa te asiguri ca joaca doar jocuri ce ii sunt destinate varstei lui, ca nu cumpara jocuri – sau orice altceva – cu cardul tau bancar online sau ca nu se joaca mai mult decat consideri ca e sanatos pentru el zilnic, trebuie sa setezi control parental pentru tot ce inseamna internet si the world wide web.

Daca ai un PC acasa ce este operat de Microsoft, poti seta control parental aici: Microsoft Family Safety.

Daca ai un MacOS acasa, poti seta control parental aici: Manual de utilizare macOS

Instructiuni pentru Windows

Instructiuni pentru MacOS

VIDEO Instructiuni pentru Windows si MacOS

Ce jocuri se joaca copilul tau
pe laptop / PC? Intreaba-l despre jocurile lui preferate.