5 sfaturi pentru părinți pentru a încuraja o conduită corectă pentru utilizarea jocurilor video în acest sezon de sărbători

5 pași pentru părinți pentru a ajuta copiii să aibă o experiență de joc plăcută

CUNOAȘTEREA ESTE PUTERE – FOLOSEȘTE TOATE INSTRUMENTELE!

Jocurile video oferă divertisment, educație și, foarte important, un mijloc de conectare și socializare cu prietenii. Industria jocurilor video ia măsuri concrete pentru a se asigura că toți jucătorii au o experiență de joc pozitivă și caută fără îndoială că jocul video să fie o experiență plăcută și sigură pentru toți, în special pentru cei tineri.

În sezonul vacanțelor și în luna cadourilor, le oferim părinților instrumente ușor de utilizat care sunt disponibile pentru a ajuta la gestionarea utilizării jocurilor video, inclusiv cu ce se joacă copiii, cu cine se joacă, cât timp se joacă.

1. Descărcați aplicația PEGI și verificați clasificarea jocului

PEGI (Pan European Game Information) indică clasificarea vârstei și descrierea conținutului în cadrul jocului. PEGI oferă clasificări în funcție de vârstă pentru jocuri video în 38 de țări europene. Ratingul de vârstă confirmă că jocul este adecvat pentru jucătorii cu o anumită vârstă. PEGI ia în considerare adecvarea unui joc pentru o anumită vârstă, nu nivelul de dificultate. Toate jocurile video și platformele mari au coduri PEGI ca o parte integrată a sistemelor lor de control parental.

Mai multe informații aici: https://desprejocurivideo.ro/clasificare-varsta-pegi/ 

De asemenea, puteți utiliza aplicația PEGI pentru a verifica clasificările. Este ușor de descărcat de pe: Google Play si Apple Store. Aplicația vă permite să căutați prin baza de date PEGI pentru jocuri video actualizate și clasificări de rating. Puteți filtra rezultatele în funcție de vârstă, gen și platformă pentru a găsi jocul perfect pentru copilul dvs. și pentru a obține instrucțiuni detaliate despre cum să configurați controlul parental pe o gamă largă de dispozitive.Aplicația este disponibilă și în limba română!

2. Utilizați controlul parental și aplicațiile pentru smartphone

Toate consolele de jocuri video, dispozitivele portabile și sistemele de operare pentru PC și Mac sunt echipate cu sisteme de control parental și există, de asemenea, aplicații disponibile pentru ca părinții să gestioneze cât mai ușor interacțiunea online, timpul de joacă, cheltuielile și accesul la jocurile video adecvate vârstei. 

Console, telefoane smart, PC, si Youtube

Dacă e pasionat de jocuri video, aproape sigur copilul dumneavoastră joacă unul dintre aceste jocuri. Deci s-ar putea sa te intereseze și ce fac publisherii acestor jocuri video pentru a vă sprijini cu control parental și mecanisme de protecție adiționale pentru părinți (în limba engleză): 

     

      • Electronic Arts – EA app | Parental Controls – pentru jocuri ca Fifa23, EA Sports FC,  F1 23, The Sims, Star Wars: Jedi Survivor, Battlefield etc. 

      • Activision Blizzard – Battle.net Account  – pentru jocuri ca Overwatch, Diablo, Starcraft, Warcraft, etc. 

    3: Discutați cu copiii voștri despre limite și control parental!

    Vorbiți cu copiii atunci când setați controlul parental pe platformele pe care ei se joacă, stabiliți regulile împreună și asigurați-vă că ei înțeleg de ce faceți acest lucru și de ce este în beneficiul lor să se joace în siguranță.

    4: Jucați jocuri video cu copiii voștri!

    Este cel mai bun mod de a învăța despre ei. Alăturați-vă copiilor dvs. când se joacă și discutați cu ei despre modul de joc și cu cine se joacă și profitați de ocazie pentru a le explica de ce anumite jocuri ar putea să nu fie potrivite pentru ei.

    Cercetările arată că familiile care se joacă împreună și/sau își iau timp pentru a discuta despre jocurile video au cea mai sănătoasă relație cu jocurile video, profită la maximum de ea și au cele mai puține discuții contradictorii despre timpul de joacă.

    5. Bucurați-vă de beneficiile jocului!

    Există, de asemenea, beneficii substanțiale ale jocurilor video, cum ar fi îmbunătățirea abilităților motorii, abilități de rezolvare a problemelor, abilități de team building, memorie, atenție și concentrare, multi-tasking și abilități sociale. În cele din urmă, cercetările recente arată că fetele care joacă jocuri video au șanse de trei ori mai mari să se înscrie în programele STEAM decât fetele care nu joacă.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    20 − eleven =