Ana Maita, una dintre cele mai cunoscute si de impact activiste pentru drepturile mamelor si copiiilor din Romania se alatura initativei Despre Jocuri Video. Ca prim pas in aceasta colaborare, Ana, in calitate de mama informata de copii preadolescenti ce iubesc jocurile video, va avea vineri pe 18 Decembrie o discutie live pe Facebook (pagina Despre Jocuri Video) cu psihologul si psihoterapeutul Yolanda Cretescu.

Ana a condus initiative de advocacy si campanii pentru sanatatea si protectia sociala a mamelor si copiilor, pentru educatia esentiala si pentru siguranta acestora. Cu o experienta de 10 ani in domeniu, Ana Maita a fost numita in 2015 referent national al organizatiei MAKE MOTHERS MATTER cu rol consultativ la ONU iar impactul proiectelor sale a fost recunoscut oficial de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de UNESCO si de Casa Regala a Romaniei, fiind premiate atat in cadrul Galei Societatii Civile cat si la Gala Oameni pentru Oameni. In 2012 a creat Fundatia Crucea Alba cu scopul de a ajuta copiii sa isi formeze abilități esențiale de viață, sa se mentina in siguranta, să iși dezvolte gândirea critică și simtul responsabilității.  

”Ca mama de baieti preadolescenti, pot spune ca am inteles destul de repede ca o mare parte din experienta copilariei pentru copiii nascuti in aceasta era digitala se va petrece online. Si am inteles ca asa este firesc: e lumea lor, e era lor, e mediul in care umanitatea face deja urmatorii pasi in evolutia ei. Nu putem si nu cred ca trebuie sa ne opunem acestei evolutii. Insa imi este la fel de clar ca trebuie sa le fim alaturi ca sa ii ajutam sa isi gaseasca echilibrul dintre viata traita offline si cea traita online, sa incercam sa ii ghidam pentru ca timpul petrecut online sa fie si de invatare nu numai de distractie sau relaxare. Iar pandemia si scoala online ne-au servit pe repede inainte aceasta lectie. Este fascinant cum copiii fac clar distinctia intre orele de scoala pe care le petrec in fata calculatorului si orele de joaca sau divertisment in fata aceluiasi calculator. E timpul ca aceasta granita sa devina mai putin sesizabila pentru copii iar ei sa poata sa isi dezvolte, cu aceeasi usurinta si placere cu care se joaca jocuri online, abilitati utile pentru lumea in care vor trai si vor munci ca adulti. Si este evident ca indiferent care va fi domeniul lor de munca, fie ca e IT sau agricultura, alimentatie publica sau medicina, abilitatile digitale le vor fi absolut indispensabile si inca la un nivel de competenta mult peste ceea ce credem noi azi. De aceea, prin organizatia pe care o coordonez, Fundatia Crucea Alba si care este dedicata programelor de educatie pentru viata si siguranta a copiilor, sustin proiectul desprejocurivideo.ro al RGDA pentru ca ajuta parintii si nu numai sa inteleaga lumea virtuala in care traiesc multe ore copiii de azi dar si sa faciliteze optiuni si practici de joc mai sigure si mai educative pentru cei mici” mentioneaza Ana Maita motivele pentru care s-a alaturat initiativei Despre Jocuri Video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =