Ghidul tău pentru a dărui cadouri potrivite când vine vorba de gaming

În această perioadă a anului, gândurile părinților se îndreaptă des la cadourile perfecte pentru copii de Craciun. Asta înseamnă bineînțeles și gânduri și discuții despre jocuri video, console, telefoane și computere. Poate fi greu să știi ce să alegi și, de asemenea, ce trebuie să faci înainte de a împacheta lucrurile și de a le pune sub brad.

1.Abonamente, variante premium, skinuri sau monede din joc

Dacă vă întrebați copiii, s-ar putea să nu-și dorească un joc nou sau o consolă nouă (mai ales dacă au primit una anii trecuți) ci s-ar putea să își dorească o experiență mai completă în jocurile pe care deja le joacă, de exemplu să le cumpărați v-bucks în Fortnite sau robux în Roblox. O altă dorință de-a lor s-ar putea să fie să le cumpărați un abonament anual pentru consola pe care o au, Game Pass sau Playstation Plus de exemplu sunt niște abonamente care le oferă copiilor jocuri gratuite pe parcursul anului. 

Dacă acesta este cazul, vă spunem noi ce e important să discutați cu copiii dumneavoastră. De exemplu, dacă își doresc monede într-un joc favorit, să-i întrebați pentru ce au nevoie de acele monede, să le explicați că nu merită să bagi mulți bani într-un joc pentru a câștiga pentru că asta face jocul mai puțin interesant, să le explicați de asemenea că dacă primesc acum bani în joc nu vor mai primi bani pentru joc în următoarele x luni de zile și așa mai departe. De asemenea, dacă le luați Game Pass sau Playstation Plus asigurați-vă că e setat cum trebuie controlul parental pentru ca micuții jucători să nu cumva să primească gratuit jocuri ce nu sunt potrivite pentru vârsta lor!

2. Alegerea unui nou hardware de gaming

Dacă totuși se cere un upgrade la consola sau vă pregătiti sa cumpărați prima consola din familie, suntem aici pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă a hardware-ului de jocuri pentru familia dumneavoastră, precum și pentru a pregăti totul pentru ziua cea mare. 

Fie că faceți un upgrade de la un sistem existent, fie că faceți primii pași în lumea jocurilor video, alegerea celui mai bun hardware pentru familia dumneavoastră este importantă. 

În ceea ce privește consolele de jocuri, există Nintendo Switch, Xbox Series X|S și PlayStation 5. Un factor important pentru care dintre acestea este potrivit pentru dvs. este reprezentat de jocurile pe care copiii dvs. vor să le joace. Alocați-vă puțin timp pentru a scrie o listă cu jocurile pe care trebuie să le aveți, apoi verificați dacă acestea se regăsesc pe consola pe care o achiziționați.

De exemplu, dacă copiii dvs. trebuie să joace Roblox, aveți nevoie  de un PC sau un Xbox. Dacă jocurile Mario sunt cruciale, daca Among Us sau Overcooked sunt printre preferatele copiilor, atunci aveți nevoie de un Nintendo Switch. Dacă Ratchet and Clank, sau jocurile sportive tip Fifa23 sunt experiențe must-have, atunci merită să optezi pentru un PlayStation. PC-ul este o alegere mai bună dacă vrei ca copiii tăi sa își dezvolte propriile jocuri în Roblox, sau în Scratch sau să construiască lumi fascinante în Minecraft. 

Daca vreti sa va jucati mult impreuna, clar consolele ca Xbox si Playstation sunt mai potrivite decat de exemplu un PC sau un Nintendo Switch.

După ce ați decis ce consolă este potrivită pentru familia dumneavoastră, puteți alege între câteva versiuni. Pentru Switch, puteți opta fie pentru un model original ceva mai ieftin, fie pentru unul cu un ecran OLED mai bun. Pentru PlayStation, puteți economisi niște bani dacă optați pentru versiunea Digital only, care nu poate reda jocuri de pe disc. Pentru Xbox, seria S este puțin mai puțin puternică decât seria X, deci este și mai ieftină.

3. Alegerea jocurilor noi

Hardware-ul pentru jocuri video este la fel de bun ca și jocurile pe care le jucați pe el. Vă amintiți ce bucurie simteați  când primeați  o nouă casetă pentru ‘’jocul pe televizor’’ Sega?  Găsirea experiențelor potrivite care să se potrivească familiei dumneavoastră poate face diferența.

Ca și în cazul alegerii unei console sau a unui PC, este o idee foarte bună să petreceți timp discutând despre jocurile lor preferate, dar și despre ce fel de jocuri doriți să jucați împreună. Găsirea unor jocuri care să atragă întreaga familie vă asigură că toată lumea este inclusă în distracție. Verificarea clasificării PEGI este o modalitate bună de a vă asigura că jocurile sunt adecvate vârstei și că includ numai conținuturi cu care vă simțiți confortabil.

Discutați cu copiii despre jocurile preferate în primul rand. Vă oferim și noi o listă de jocuri interesante pentru familie pe care sa le propuneți. 

Printre alegerile populare de care familiile s-au bucurat în acest an se numără:

Dorfromantik (PEGI 3)

Dorfromantik este un joc de puzzle liniștit de strategie de construire a unui sat pentru un singur jucător, inspirat de jocurile de masă bazate pe plăci, precum Carcassonne. Aveți un teanc de plăci hexagonale și lucrați pentru a le potrivi marginile în timp ce creați zone de orașe, păduri și câmpuri pentru a obține puncte. Se remarcă prin faptul că oferă un puzzle liniștitor pe care îl poți parcurge în ritmul tău, care are și profunzimi ascunse de descoperit. 

It Takes Two (PEGI 12)

It Takes Two este un joc de alergare, sărituri și explorare care spune povestea unei tinere fete, Rose, ai cărei părinți divorțează. Fata creează două păpuși pentru a-și reprezenta părinții, care prinde în mod neașteptat cuplul în conflict în ele. Tu și un prieten cooperați în rolul păpușilor, fiecare cu abilități unice, pentru a rezolva puzzle-uri și pentru a-i ajuta să lucreze împreună, mai degrabă decât să tragă în direcții opuse.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga (PEGI 7)

Lego Star Wars: The Skywalker Saga este cel mai recent dintr-o serie de jocuri de alergare, sărituri și construcții Lego pe tema Star Wars. Treceți prin toate cele 9 filme Star Wars, deblocând noi locații și personaje pe măsură ce avansați. Treci de la un personaj la altul pentru a accesa diferite abilități și a rezolva puzzle-uri. De data aceasta ai opțiunea de a înșira diferite atacuri pentru a forma lanțuri de combo-uri și a respinge atacurile care se apropie. Există, de asemenea, controale de fotografiere mai precise, precum și unele secțiuni de pilotaj.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope (PEGI 7)

Mario + Rabbids: Sparks of Hope este un joc de strategie în care controlezi Rabbids (iepurii din desene animate) de la Ubisoft și echipa Mario de la Nintendo în bătălii pe rând. Acesta se extinde față de jocul anterior prin adăugarea unei varietăți mai mari de personaje și abilități, mai ales a puterilor magice ale Sparks și a unei lumi mari, liber explorabile, plină de secrete. Este un mod unic de a te implica în franciza Mario și oferă un nivel profund de strategie, echilibrat de umor, o poveste fermecătoare și puzzle-uri inteligente.

Pentru mai multe idei de jocuri perfecte pentru familie, un site în limba engleza dedicat alegerii de jocuri pentru familie excepțional este: Family Gaming Database – Guides, Ratings and Suggestions – Family Gaming Database

4. Înainte de a împacheta cadourile

Odată ce ați făcut alegerea și ați pregătit cutia mare pentru împachetare, există câteva lucruri foarte utile de făcut înainte de a o pune sub brad.

Petrecând o seară, după ce copiii au plecat la culcare, pentru a scoate hardware-ul și a-l configura, veți fi gata de plecare atunci când va fi deschis. Acest lucru include conectarea la internet, astfel încât toate actualizările esențiale să fie descărcate în timp util. Este, de asemenea, o ocazie de a configura conturile pentru părinți și copii, astfel încât să știți că jocul va fi sigur și potrivit de la început.

Aflați de la noi cum sa va configurati conturile pentru părinți și să setați controlul parental:

  Astfel, vă asigurați că ați instituit controale care vă permit să păstrați controlul pe:

    • Cheltuielile în joc

    • Rating-urile PEGI

    • Interacțiunile online

   Merită să vă rezervați aproximativ o oră pentru a configura aceste lucruri înainte de a oferi sau de a dărui un dispozitiv de jocuri video unui micuț jucător.

   Asta e tot

   Sunteți acum gata să împachetați cutia și sunteți gata pentru ziua cea mare, în siguranță, știind că sunteți gata să vă jucați imediat ce este deschisă. Nu numai că toate actualizările au fost aplicate, dar aveți conturi de utilizator configurate și pregătite pentru copii. 

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   two × 4 =